fredag 21 mars 2014

Bergis brant i Portugal

Bergsbyn. 

Med lite pirr i magen och förväntan vakna man av den vanliga solstrålen som leta sig in mellan draperierna på hotellrummet, tidigt torsdag morgon. 

På programmet stod det beryktade bergspasset. Den hade nästan fått en smått mytisk karaktär efter allt man hört under veckan. Variablerna var många att hålla reda på och fundera över: rätt riktning, rätt buss, rätt fart, gå el springa uppför, keps eller inte och vätskebälte.
Till slut löste sig allt ganska logiskt och naturligt. Valde att "bara" springa ca 15km i bergen vilket innebar keps på, låna ut vätskebältet till en mer behövande långdistanslöperska(15k+28k!! imponerande!) och springa efter alla andra o hoppas att man inte sprang vilse. 

För att göra en lång historia kort så var det jättevacker natur med långa motlut och branta nedförsbackar. Inte jättevarmt men tufft nog. Gick/småjogga nedför och sprang på hyfsat resten av stigarna. Hade gärna rullat på i 180 nedför men fick dra i handbromsen för knäts överlevnad.
Sen kom äntligen den trevliga lilla byn uppdykande bakom en bergknalle och målet för oss. Endorfinglädjerus av att se alla glada löpare/gångare vara i mål. 
Men gladast av alla var nog caféägaren som fick sälja kaffe, juice och glass i mängder till oss alla +100?! ?löpare!!!!! 
Han gillar nog bergspassen på torsdagar mest av alla tror jag, och småler åt oss "löptokiga" svenskar (o några norrmän) som springer frivilligt i värmen ;-D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar